Om Parterapeutene

Vi er 2 par som alle er utdannet og jobber som parterapeuter. Vår erfaring fra egne parforhold på nærmere 50 år vil være vårt bakteppe, slik at teori og praksis kan side om side hjelpe andre par. Dette vil vi gjøre gjennom videoblogger, kurs, skriftelige esseys og audio opptak for best å besvare innsendte spørsmål eller si noe om hva vi møter av utfordringer i terapirommet.

Monica E. Johnsen og Sten Johnsen

Monica E. Johnsen og Sten Johnsen

Sten og Monica har sammen gjennomført et 2-årig post graduate studie i parterapi etter modell av Nick Duffel og HelenaSørensens Creative Couples Therapy. (Mer om dette på  genderpsychology.com eller CreativeCoupleWork.com). I tillegg til dette er de selv par på det 24. året og har mye personlig erfaring fra det å overleve i parforholdet og den intime relasjonen. 

Aase-Merethe Hegg og Øystein Simmenes

Aase-Merethe og Øystein

Øystein og Aase-Merethe er psykoterapeuter med en toårig videreutdanning i parterapi, Creative Couple Work, fra The Centre for Gender Psychology. De har mange års erfaring som parterapeuter, i tillegg til at de lever sammen som par og har 17 års erfaring i å løse de mange utfordringene et parforhold kan by på. De har til sammen fem barn i alderen 13 – 27 år, og vet mye om hvor krevende det er å fungere som en stefamilie.

Handlevogn

Din handlevogn er tom.

Terapeuter

Parterapeutene AS drives av Monica og Sten Johnsen som har virksomhet i Stavanger/Rogaland. Vi opplever at mange kontakter oss fra hele landet og ønsker også å formidle kontakt med andre terapeuter tilgjengelig andre steder i landet. Felles for alle er at de har gjennomført et 18 måneders post graduate studie i parterapi etter modell av Nick Duffell og Helena Løvendal-Sørensens Creative Couples Therapy. (Mer om dette på genderpsychology.com eller CreativeCoupleWork.com).

Monicas bilde

Område: Stavanger/Rogaland

Som en av Rogalands mest erfarne private parterapeuter har jeg bred erfaring med tema som kommunikasjonsproblemer, utroskap, mista følelsene, mine-dine-våre barn problematikk, sjaulusi, med mer. Er utdannet parterapeut ved Creative Couple Work fra London, psykoterapeut fra Norsk Institutt for Psykosyntese og siviløkonom fra University of Salford. I tillegg til flere kortere utdannelser innen seksualitet, traumer, familiekonstellasjoner og gruppeterap, nærmere bestemt seks modul kurs i Psycho Sexual Somatic Therapy fra London, Surrendered Unity Leadership Training innen Traumer, en to årig utdanning innen familiekonstellasjoner samt 1/2 årig gruppeterapi utdanning med Halvor Kjølstad.

Sammen med sin mann startet hun parterapeutene i Stavanger. Til daglig jobber hun som parterapeut og daglig leder av Parterapeutene. Livet handler om lytte til følelsene, kroppen og det åndelige samt ta aktive livsvalg. De fleste av oss har holdning, projeksjoner og tanker som vi styrer livet ut ifra som er ubevisste og ved å gjøre ting mer bevisst kan en ta mer aktive valg i livet . 

Monica tar imot klienter individuelt og par for kr 950,- pr. klokketime før kl 16.00 og kr 1250 etter kl 16.00. .  Første uforpliktende samtale for par varer 1 1/2 time og koster kr. 1250,-. Ta kontakt via kontaktskjema eller send tekstmelding til 920 35 474 for avtale.

Christians bilde

Område: Oslo/Akershus

Psykoterapeut, par - terapeut, veileder og kursholder,
Christian har gjennom mange års studier og egen erfaring utviklet en solid psykoterapi praksis som favner hele mennesket og alle de vanligste menneskelige utfordringene, problemstillingene og mulighetene.
Han har funnet frem til en personlig stil og en helhetlig og funksjonell terapiform som hjelper mennesker hjem til seg selv og til et meningsfylt liv.
Christian har lang og god erfaring med både individualterapi, selvutvikling, parterapi, mannsgrupper, veiledning av helsepersonell og terapeuter og forskjellige kurs.
Utdannet Kunst og Uttrykksterapeut med psykodrama 1999, kroppsorientert psykoterapi, pusteterapi, kognitive terapiformer mm. Arbeidet som terapeut, veileleder og prosjektleder ved Alternativ til Vold 2000 - 2008, innehaver av Majorstua Terapifellesskap i Oslo - et fagfellesskap med psykologer og psykoterapeuter. 2 årig videreutdanning i Parterapi ved Center for Gender psychology / Creative Couple Work ( UK ). Gruppeterapeut, mannsgrupper, traumekompetanse. Driver også aktivt med Yoga, mindfullness meditasjon, dans, bevissthetsutvikling og par-utvikling.

Kontakt Christian via kontaktskjema, eller telefon 98056061.

Christian har også egne websider: www.terapiforlivet.no og www.kreativparterapi.no

Øysteins bilde

Område: Drammen/Lier

Psykoterapeut med spesialisering i parterapi.

Øystein er utdannet ved Norsk Institutt for Psykosyntese (NIP), og har praktisert som psykoterapeut siden 2004. Han har også en periode vært tilknyttet NIP som foreleser og gruppeterapeut. Øystein har en toårig videreutdanning i parterapi (Creative Couple Work) ved The Centre for Gender Psychology (UK) (www.genderpsychology.com.

Som bakgrunn fra tidligere har han utdanning fra BI og Datahøgskolen, og har jobbet over 10 år med økonomi, administrasjon og it-utvikling i organisasjoner.

Øystein tilbyr parterapi sammen med Aase-Merethe og de har kontor på Lierskogen mellom Drammen og Asker. Prisen for en sesjon (1½ time) med to terapeuter er kr. 2900,-. (en terapeut koster kr. 1900,-).

Ta kontakt via kontaktskjema eller på tlf. 950 22 526 for timeavtale / informasjon.

Link til egen side: www.terapiforpar.no

 

Aase-Merethes bilde

Område: Drammen/Lier

Aase-Merethe er utdannet Psykoterapeut Psykosyntese (NIP 2006) og startet klientarbeid i januar 2007. Hun har gjennomført en toårig videreutdanning i parterapi, Creative CoupleWork med Nick og Helena Duffell (2008-10). I tillegg er Aase-Merethe Qualified Teacher and Facilitator fra School of Movement Medicine.

Aase-Merethe er fra før utdannet siviløkonom (BI 1990) og har erfaring fra finans og økonomi i større industrikonsern. Hun er autorisert SGL-konsulent og har drevet selvstendig virksomhet innen coaching og teamutvikling. Aase-Merethe har flere års erfaring fra veiledning og ledelse.

Aase-Merethe tilbyr parterapi sammen med Øystein og de har kontor på Lierskogen mellom Drammen og Asker.
Prisen for en sesjon (1½ time) med to terapeuter er kr. 2900,-. (en terapeut koster kr. 1900,-).

Ta kontakt via kontaktskjema eller på tlf. 907 78 164 for timeavtale / informasjon.

Link til egen side: www.terapiforpar.no

stens bilde

Område: Stavanger/Rogaland

Er opprinnelig utdannet sivilingeniør fra University of Salfor i England, og har siden 1992 jobbet med programvare utvikling, prosjektledelse og linjeledelse i forskjellige selskaper. Etter noen lederutviklingskurs i bedrifter ble interessen for mellommenneskelig psykologi vekket og fikk for alvor tak med et kurs i familiekonstellasjoner ledet av Judit Hemming og Cohen Bloom. I 2003 startet utdanningen til psykoterapeut Psykosyntese hvor undervisningen ble fullført sommeren 2008.

Sten er opptatt av menn og relasjoner. Han skriver bloggartikler og er aktiv i sosiale medier på dette temaet. Sten har hatt gleden - og stort utbytte av å gjennomføre alle tre delene av kurs- og seminarprogrammet Menn som vil videre av Eirik Balavoine og Dag Furuholmen. Han har også gjennomført Images of masculinity med Nick Duffel og Hank Earl. Sten fasiliterer også selv mannsgrupper hvor temaet gjerne er mellommenneskelige relasjoner og vårt (menns) forhold til våre fedre, mødre og andre kvinner.

Sten kan inntil videre tilby individualterapi/coaching (altså ikke primært om parforhold) til kr 900,- (kr 1125 inkl MVA) pr klokketime. Sten tar for tiden ikke i mot klienter til parterapi. Ønsker du en uforpliktende samtale, kontakt Sten via kontaktskjema, eller send tekstmelding til 915 80 061 og han vil kontakte deg for en avtale.

Ingeborgs bilde

Område: Oslo/Akershus

Ingeborg Reber er opprinnelig utdannet fagoversetter, og har også jobbet som markedsfører og rekrutterer. En etterutdanning på HumaNova Psykosyntesskolan i Stockholm ledet til egen praksis som samtaleterapeut i 1999, med påbygning i 2009 til parterapeut – eller Creative Couple Work Relationship Psychotherapist. Ingeborg har erfaring som terapeut for enkeltindivider, grupper og par, både i Norge og i Sør-Afrika.

Svært mange par opplever at det er krevende å leve sammen. For veiledning til å skape et nytt fundament for parforholdet, ta kontakt via kontaktskjema, eller ring Ingeborg: 479 051 71.

Jørns bilde

Område: Oslo/Porsgrunn

Jørn Liebezeit er Psykoterapeut og Parterapeut og er en av pionerene innen familiekonstellasjoner / organisasjonskonstellasjoner samt systemisk veiledning i Norge.
Han har i mange år arbeidet med mennesker i sorg og kriser, både enkeltindivider, par og med grupper. Han har flerkulturell erfaring og er vant til å håndtere krevende omstillingsprosesser. Og Hvert menneske går gjennom livs faser, og det gjør også forholdet.

«Er du der for meg når jeg virkelig trenger deg»?

Fra tidligere er han Ingeniør og har en P.g.D. i ledelse fra Coventry University i England.

Pris for 1 time er: kr 800,- / 1½ time kr. 1200,- Prøvetime kr 500,-

Ta kontakt via kontaktskjema eller send tekstmelding til 920 454 27.

Språk: norsk, engelsk, tysk

Oslo: Briskebyklinikken, 0258 Oslo, Oscarsgate 46b, 2 etasje
Porsgrunn: Osebakken terapifelleskap, Skiensgt.18

We cant’t solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them.
Albert Einstein

Karins bilde

Område: Oslo/Akershus

Karin Hall, er svensk og har vært bosatt i Norge i 28 år. Hun har siden 1994 hatt egen praksis som psykoterapeut i Oslo der hun tar imot enkelt individer og par, og holder kurs. Karin har en toårig videreutdanning/spesialisering i parterapi, «Creativ Couplework Therapy», fra Center for Gender Psychology.

«Forhold trenger mye naturlig oppmerksomhet, og en god portion egen-omsorg, for å vokse seg sterk og bli fylt av ekte liv, lyst og glede»

Karin er også utdannet som Mindfulness Instruktør fra SCAT (Scandinavien Center for Awareness training) - scat.no, og som lærer i Dans og Bevegelse fra School of Movement Medicine - http://www.schoolofmovementmedicine.com.

Ta kontakt via kontaktskjema, send en mail til: mail@karinhall.no eller ring: 92650056

Ninas bilde

Område: Oslo/Akershus

Nina er snart 60 år, er opprinnelig utdannet siviløkonom fra NHH og har erfaring fra både det private næringsliv, offentlig virksomhet og ideelle organisasjoner. For 10 år siden tok hun utdannelse som psykoterapeut ved Norsk Insitutt for Psykosyntese og har siden 2006 arbeidet som individualterapeut - og etter videreutdannelse, også som parterapeut. Nina er samboer , hun har tre voksne barn og tre voksne stebarn. Nina arbeider stort sett alene, men når klientene er mer komfortable med at det både er en mann og en kvinne i terapeutrollen, arbeider hun sammen med kollega Jørn Liebezeit. Hun har kontor i Heyerdahlsvei 7B på Slemdal. Der er parkeringsplass for dem som kommer med bil. For dem som reiser kollektivt er det 4 minutter å gå fra Slemdal stasjon på Frognerseterbanen som er linje 1 i T-banesystemet.

Nina tar imot par av alle kategorier og med mange ulike behov. Noen har vært sammen lenge, andre er i begynnelsen av parforholdet. Noen ønsker mest å utvikle parforholdet videre, mens andre trenger akutt hjelp. Noen stever med dype konflikter og krangler nær sagt hele tiden, andre har tilsynelatende gått lei slik at parforholdet preges av mye stillstand. Hun hjelper til med å sortere utfordringene og bistår med å øke den gjensidige forståelsen for at situasjonen er blitt slik er den er - og med å finne en bedre måte å være sammen på.

Kontakt Nina via kontaktskjema. Se også egen hjemmeside www.ninaringnes.no

Petters bilde

Område: Oslo/Akershus

Petter Forsberg er utdannet jurist og har lang fartstid som forretningsadvokat. Med en videreutdanning fra Ericsson ble han coach, og siden også parterapeut, med formell tittel Creative Couple Work Relationship Coach fra 2009. Petter har erfaring både som parterapeut, og som coach for enkeltindivider, og har grunnlag fra Huma Nova psykosyntese i Oslo, samt en rekke kurs med relevans for terapi.

Timepriser: 1,5 klokketime – kr. 1.100, 1 klokketime kr. 700.
Timepriser sammen med Ingeborg (to terapeuter): 1,5 klokketime – kr. 1.800, 1 klokketime kr. 1.200.

Svært mange par opplever at det er krevende å leve sammen. For veiledning til å skape et nytt fundament for parforholdet, ta kontakt via kontaktskjema, eller ring Petter: 906 905 90. Alternativt Ingeborg: 479 051 71.

Go to top