Referanser

Handlevogn

Din handlevogn er tom.

Til Monica

En krise i parforholdet medførte at vi begynte å gå til Monica.  Vi føler vi har kommet styrket ut av krisen og at det er uvisst om forholdet ville overlevd på samme måten uten hjelpen vi fikk.   Dette er de momentene jeg føler en dyktig parterapaut som Monica bidrar med dersom man oppsøker henne:

  • Kunne ta opp og snakke om ømfintlige emner uten å være redd for at diskusjonen ville ende i forferdelse.  Det å ha en profesjonell 3 part som medlytter (og bidragsyter) til samtalen gjorde at jeg og min kone kommuniserte tryggere og bedre.
  • Nå vi kommuniserte med henne til stede var vi mer disiplinerte og unngikk vi å sette ting for mye på spissen, eller overreagere på den andres innspill.  Jeg gledet meg nærmest til å kommunisere med min kone når jeg viste at kommunikasjonen ville foregår i "trygge former"
  • Hun lærte oss gode teknikker for kommunikasjon, samt gjorde oss mer bevisst på å uttrykke hva vi virkelig "føler" og ikke bare oppramse "fakta"
  • Krisen gjorde at vi begge måtte åpne oss og "legge sjela ganske bar" i samtalene med Monica.  Dette har bidratt til å bygge opp et tilitsforhold, hvor hun fungerer som en slags "fortrolig venn" man kan diskutere andre livserfaringer/spørsmål med.

Vi har en følelse av at de fleste mennesker som lever i tette parforhold vil ha glede og nytte av noen timer hos en parterapaut som Monica. Kanskje bedre å beskrive dette som "Coaching" og ikke terapi? Med hilsen Siri og Fredrik :-)  

Jeg tok den 2.august 2016 kontakt med deg med følgende tema: “Separasjon, tillit , kommunikasjon og utroskap”. Jeg skrev at vi fortiden var separert og at vi ønsket å finne tilbake til hverandre. Vi var begge i en krise. Som vi taklet på hver vår måte. Vi måtte begge finne fotfeste og takle hverdagen og de negative følelsene. Ingen gjorde noe med situasjonen, derfor tok jeg kontakt med Monica.

Det er normalt å være redd for det ukjente, det var vi også. Samtidig var det viktig å forstå seg selv og hverandre bedre. Vi såg på dette som en mulighet til å gjøre noe og til å skape en god framtid! Mye står på spill?

Vi traff deg første gang den 09.08.16.

Vi var begge i ubalanse. I utgangspunktet hadde vi egentlig gitt opp. Men allikevel tok jeg grepet og bestilte time for parterapi. Tross alt hadde vi hatt mange fine år sammen. Vært gift i over 30 år og fått 2 fine barn sammen. Vært igjennom mye sammen. Forholdet vårt var blitt krevende og vanskelig å leve i. Problemer kan være vanskelig å løse på egen hånd. Med støtte av parterapeut har vi fått innsikt i hvordan vi hver påvirker parforholdet. Det var nødvendig med møter og finne årsaken til vanskelighetene. Viktig å finne nye muligheter og løsninger som får bevegelse i en fastlåst situasjon.

Problemene hadde bygget seg opp over år. Det er betydelig billigere å reparere et parforhold, enn å splitte opp et hjem. Ønsket vi å bli gamle sammen eller ønsket vi å gjøre noe med livssituasjonen våres? Må vel si det slik, at vi angrer ikke på at vi tok grep.

Men det er mye som må bygges opp igjen, ikke minst tillit. Og dette er ikke gjort på en dag. En må bygge “huset” på nytt, bygge sten for sten. En forutsetning for oss begge har vært samarbeidet og innstillingen med å arbeide med oss selv og med parforholdet. Vi har begge satset på å få til samlivet igjen. Det krever til tider mye, og det har vært mange “skjær i sjøen”.

Da har det vært greit å ha samtaler med deg Monica. Det er viktig å si noe om det følelsesmessige. En må kunne få si hva en føler. Som kvinne hadde jeg nok satt pris på mer ærlighet og innrømmelser på ett tidligere tidspunkt.

Vi er vel også blitt bevisste på hvilke forventninger vi har til samlivet. Du har gjort oss i stand til å gjennomføre endringer, slik at forholdet kan fungere. Dermed skapes et nytt fundament for kjærligheten og livet vi skal leve sammen. Vi har bodd sammen igjen fra midten av oktober måned og har hatt 14 samtaler med deg i perioden august-16 til mai-17.

Takk for god hjelp!

 

Vi er meget fornøyd med samtalene vi har hatt. De har vært til stor hjelp, både for fellesskapet, og for individuell innsikt. Vi kom til bunn på problemer som har plaget oss både som ett par og hver for oss, fikk satt lys på bakgrunnen for oppførsel og dermed gir oss mulighet til å endre holdninger og oppførsel.

Monica er imøtekommende og hyggelig, Alltid et stort smil og en kopp med noe varmt å drikke å få når vi kommer. Kontoret er veldig koselig med god sofa. Nesten hjemmekoselig. Sentral lokasjon, men samtidig diskre inngang.

Takk for hjelpen.

 

Vi begynte å gå til Monica og har siden da opplevd å få grave opp igjen stor kjærlighet og respekt. I hele prosessen har Monica vært en uvurderlig støtte i å "oversette" mellom oss i vår kommunikasjon når vi har stått fast i vår sårhet og vår tolkning. Hun har en innsikt og visdom som har gitt oss håp og verktøy til å komme oss igjennom mange lag av følelser, mønstre og fastlåste tankemønstre.

Som alltid i slike prosesser har det vært til tider utmattende og smertefult samtidig stor glede og nærhet. I etterkant ser vi verdien av den viktige jobben og er utrolig takknemlig for at det finnes terapeuter som henne som kan veilede og støtte på denne veien.

 

Verden hadde vært et bedre sted hvis alle hadde en Monica i livet sitt.

Jeg kan varmt anbefale samtaler med Monika både for parterapi eller individuell terapi. Hun skaper trygghet, og er alltid 100 % tilstede for deg og din partner. Monika er faglig dyktig, ekte, varm, empatisk og oppriktig interessert i å hjelpe. Hun evner å se det beste i begge, i tillegg til å være nøytral. Hun får deg til å føle deg bedre, selv om du har gjort dumme valg, og hun hjelpe deg å finne din indre styrke på veien videre i livet

 

Go to top