Vil ekteskapet overleve?

Handlevogn

Din handlevogn er tom.

For snart 2 mnd siden reiste min mann plutselig fra meg og barna ( vi har ingen felles barn men han har en sønn på 7 og minste min er ei jente på 8) uten å gi noen spesiell grunn. Han sa noen dager i forveien(etter at jeg ba om svar på om han var glad i meg) at han ikke har følelser for meg. Jeg oppdaget noen dager senere at han hadde stor gjeld som han har tatt opp bak ryggen min og at han var i en vanskelig økonomisk situasjon. Han sier de gangene vi møtes at han nå er veldig usikker på skilsmisse(vi har ikke skrevet under separasjon)men trenger å bo for seg selv. Han sier også nå at han har følelser for meg men at det overskygges av at han har så mange andre problemer. Vi har vært på familievernkontoret der jeg fikk beskjed om å la han få nyte friheten sin til å gjøre hva han ville. Han kommer fra en familie der hans mor er veldig dominerende og bestemmer mye over min mann (han blir nå 40 år) og har aldri akseptert meg og mine barn. Hun gjør stor forskjelle på hans sønn og min yngste datter. Hun har selv sagt til min mann at hun ikke liker at min datter kaller han for pappa og at det må det bli en slutt på. Han er vant til at man ikke skal snakke om følelser mens jeg er fra en familie der åpenhet har vært viktig. Han bruker å komme hit annenhver uke for å overnatte en gang den uken. Jeg føler meg utnyttet og brukt når han drar og har sagt dette til han. Jeg har direkte spurt: Hvorfor er jeg bra nok til å ha sex med men ikke å bo sammen og være gift med? Jeg får aldri svar.... Nå spurte jeg han om han er glad i meg eller ikke og da klarte han ikke å gi noe svar. Jeg føler jeg har forsøkt aly disse ukene å få han i tale og kommme hjem uten å lykkes. Jeg har spurt han om han er redd for morens skuffelse og sinne om han velger å flytte hjem og det svarer han heller ikke på. Jeg har snakket med han om økonomien hans når jeg oppdaget hvor ille det var og han synes det er lettere å snakke med meg om det nå når jeg vet. Jeg spurte hvorfor han ikke sa noe når det begynte å bære utfor og da sa han at han var flau og følte skam. Dette skjeddde også ved forrige samboreforhold før han møtte meg. Så hva gjør jeg nå????

Det er en vanskelig situasjon du beskriver. Jeg vil tro at alt du gjør for å få ham tilbake kan virke mot sin hensikt. Han sier selv at noe av dette ligger i skam han føler, og det tror jeg på. Det er vanskelig å vite noe eksakt om hva som ligger under, men det kan være skammen som gjør at han trekker seg unna. Kanskje er det også, paradoksalt nok, det som gjør at han er i ferd med å ødelegge det ekteskapet han er så redd for å ødelegge om det skamfulle blir så synlig.

Vi mennesker er rare noen ganger, og ett av de rareste tingene er at vi virker til å synes det er bedre å ødelegge et parforhold med viljen enn å ta sjansen på at det kanskje ikke holder om våre hemmeligheter kommer ut. Det får meg til å lure på om det virkelig er parforholdet som er det viktigste her eller om det er noe annet?

Hva skal du gjøre? Jeg tror familievern-kontoret kan ha et poeng. Jo mer du forsøker å få ham tilbake, jo mer bestemt blir han kanskje på at dette er det riktige? Noe av det du kan gjøre er å være tydelig med at du aksepterer han selv om du ikke aksepterer eller synes det er greit med spilleavhengigheten hans. Forsøk å skille sak og person.

Det var en grunn til at dere fant hverandre i første omgang, og disse grunnene er der fremdeles sansynligvis.

Din vurdering: 
Average: 5 (2 votes)
CAPTCHA
Dette er et spørsmål for å teste om du er en menneskelig besøkende og for å hindre automatiserte spammeldinger.

Skriv ny kommentar

CAPTCHA
Dette er et spørsmål for å teste om du er en menneskelig besøkende og for å hindre automatiserte spammeldinger.
Go to top