Tillit

Handlevogn

Din handlevogn er tom.

Jeg og samboeren min har vært sammen i snart 5år. Ifra starten og helt fram til i fjor kan man si så er det han som har vært mer forelsket i meg enn det jeg har vært i han, men har vært med han pga jeg liker han godt er bettat av og kan ikke tenke meg noen andre å tilbringe livet med enn han og dette har jeg fortalt han ufattelig mange ganger.Men det som er at jeg har alltid hatt problemer med å stole på han av en eller annen grunn, selv om han viser meg mye kjærlighet og er veldig rommantisk og verte meg opp og vil gi meg det beste. Men allikevel, han er sjalu og anklager meg ofte hvis en gutt gir meg oppmersomhet eller treffer en eks så blir det krangling pga han tror jeg vil ha den personen osv.

Feb.09 var vi på vorspiel hos bror min, etter en stund sitter vi ved side av hverandre og hører han får sms, han forsatte å snakke, men jeg sa til han at han fikk sms, dette nektet han på men jeg ga meg ikke og ba han se på mobilen sin, han tok det fram og trykket veldig fort gjennom og skulle vise meg en sang han ville jeg skulle høre, men ba han å gå inn på innboksen noe han gjorde til slutt og der stod det lise som hadde sendt han sms og det lød sånn: natti "kjære, lov u smask".

Dette reagerte jeg sterk på og lurte på hva dette var, han sa at det var bare ei fra jobben som tøyset bare og ikke noe å bry seg om... Men dette klarte jeg ikke å svelge og ble en del styr ang dette noen dager etterpå, jeg fikk snakke med Lise som ville fortelle at det var ikke noe i det sms og at hun beklaget men trodde ikke jeg skulle bli sjalu, hun er forlovet og har det veldig bra med han og ønsket ikke å ødelegge forholdet våres, etter en del fram og tilbake fant jeg ut at det hadde foregått en stund der hun sendte han uppasende sms, han fortalte at han hadde gitt beskjed til henne at hun måtte gi seg men hun hørte ikke siden hun har et åpen forhold med sin kjæreste..

Etter dette fikk jeg mer følelse at jeg ikke kunne stole på han og masset en del ift Lise.. Og han etter mye mas i fra min side ble han mer mer lei og gjemte mobilen og tok den med seg uansett hvor han gikk hen, bare han skulle på kjøkkenet og finne seg noe tok han den med seg og la det aldri fra seg og jeg begynte å lure ennå mer og spurte han hva han skjulte siden han gjemmer mobilen tom om natten... Han var bare lei meg og masset mitt.. Så ble ting ikke bedre, han gikk ut og kom seint hjem uten at han fortelle hvor han gikk hen eller med hvem han vær med, etter mye fram og tilbake ble vi enig at hvis vi skulle få det bedre var det gjerne lurt å bor fra hverandre noen dager for å se og gjerne for å styrke forholdet, og så innså jeg at jeg hadde gått for langt og brukte mye energi ift det som skjedde og dette fortalte jeg til han og ville jobbe med og være flinkere å vise han jeg at jeg elsket han osv.

Så jeg flytter ut til søsteren min og i mellom tiden har han fortalt han meg at han elske meg høyt og jeg er den beste som har hendt han osv.. Sammen dagen jeg flytte ut, seg jeg han melder seg på en date nettside og lager profill uten bilde så klart, og der skriver han ønsker flørt som kan utvikle seg med kvinner fra 16-40år.. Søstre min lager seg en profill på samme nettsider og ser at han er pålogget et par ganger..

I mellomtiden tar vi ikke kontakt med hverandre før slutten av uken der jeg skulle bare kjøre innom for å hente noe hjemma, men så han var hjemme så kjørte jeg ut igjen, han ringer meg og lurte på hvorfor jeg kjørte ut igjen, etter mye fram og tilbake så forteller jeg han at jeg vet om date siden han har meldt seg på... Dette nektet han på og viste ikke hva jeg snakket om, sa til han at det var lite vits å lyve nå når jeg har bevis og vet hva han kaller seg og sa ordrett hva det som stod på proffilen hans.. Det ble med det..

Samme dagen så sletter han proffilen sin.. På søndag ønsket han at jeg skulle komma hjem for å snakke. Gjorde det og vi hadde en fantastisk og lang samtale da han innrømmet dette osv men var kun for nysgjerrighet ikke noe annet.. han foreslo selv at vi kunne gå på parterapi sammen hvis jeg kunne gi han en sjans og sa han skulle hørt på meg før når jeg hadde foreslått dette før.. Jeg gikk igjen tross han ikke ville det men det måtte jeg og ble boende hos min søster ei uke til.

Nå eg jeg hjemme igjen for han mente at vi ikke kunne jobbe sammen med forholdet hvis vi var i fra hverandre og så savnet vi hverandre at jeg gjorde det.. Men det som jeg reagerer på at han fremdeles gjemmer mobilen sin og når jeg konfrontere han med dette får jeg beskjed at det er prinsipp sak, for det om vi skal prøve igjen så trenger han ikke bli overvåket og dessuten så har jeg ikke noe med hans mobil å gjøre.. Men jeg prøver å få han til å forstå at hvis jeg skal klare å ha tillit til han så bør han være mer åpen om sin mobil for det har jeg dårlig erfaring med.

Hva kan dere råde meg? :)

For å starte med slutten, du skriver at for å klare å ha tillit til han så bør han være mer åpen om sin mobil. Du sier med andre ord at din tillit er betinget av at han gir slipp på sitt behov for å beskytte noe av sin private sfære.

Kanskje er det rimelig, jeg vet ikke helt. Det som i alle fall blir tydelig er at du til en viss grad legger i hans hender hva som skal skje med forholdet deres. Det er også sant at han bidrar like mye til parforholdets vilkår som du og derfor kanskje bør ta tak i det fra sin side.

Nå er det en gang slik at den eneste vi faktisk kan gjøre noe med er oss selv. Det er kun vi som kan forandre oss - ingen andre.

Skal jeg gi noen råd til deg vil det nok være at du må starte med deg selv. Hva er det du bidrar med til parforholdet. Ta en ærlig kikk på deg selv og hvordan du forholder deg til partneren din i de spørsmålene som er viktig for deg.

Om du ønsker en partner som er ærlig og åpen, vil du si med hånda på hjertet at du selv er åpen og ærlig? Når du spør hvor han har vært, er det fordi du er redd for at han skal såre deg (ved å bekrefte redselen din for at han er utro) eller er det fordi du genuint er nyskjerrig på hvordan han har hatt det og har det nå?

Jeg vet at det jeg foreslår ikke er lett på noe vis. Det er derimot veldig vanskelig å gjøre slike ting fordi vi blir så sårbare. Spesielt når vi har grunn til å tro (uansett hvor reell den frykten er) at partneren vår vil kunne såre oss, blir det viktig for oss å beskytte oss selv ved å lukke inne våre innerste lengsler, følelser og behov.

På mange måter likner det du beskriver som en stillingskrig eller et rustningskappløp. Begge legger på den andre å ruste ned eller tar det første steget, fordi vi er for redde til å gjøre det selv. - Og når vi tar et lite skritt i nedrustningen har vi gjerne enorme forventninger til hva dette skal medføre av forbedringer hos partneren. "Når har jeg sagt hva jeg føler så nå må du fortelle meg alt og være dønn ærlig" - er gjerne noe vi hører av og til. Kanskje er det slik at det som er et stort skritt i nedrustningen for deg egentlig ikke er så viktig for ham? Kanskje må du akseptere å ruste ned på flere områder før han føler seg trygg nok til å ruste ned på noen områder selv? 

Kanskje må du også være forberedt på å gi uttrykk for hvilke områder som sårer deg mest slik at han kan velge å ruste ned på de viktigste områdene selv. Nå er vi også på risikofylt område siden det er så lett å såre den andre (og bidra til opprustningen igjen) om vi tråkker feil.

Vi vet at alt vi gjør, gjør vi av en grunn. Når partneren din registrerer en porifil på et datested, er det en grunn til det. Det trenger IKKE å være at han ikke er glad i deg lenger, men det kan hende han lengter etter noe i parforholdet med deg som han ikke får og som han kanskje ikke er helt klar over selv en gang. 

Kanskje er det lurt å gå i parterapi slik at dere begge kan bli mer bevisste på hva dere lengter etter og ønsker dere. En parterapeut vil også kunne veilede dere i å snakke sammen på en slik måte at dere samtidig også sårer hverandre mindre. Vi anbefaler sterkt noen som er spesialister på par og parforhold til dette.

Våre erfaringer tilsier at det meste er mulig om partene bare vil.

Din vurdering: 
Average: 3 (1 vote)
CAPTCHA
Dette er et spørsmål for å teste om du er en menneskelig besøkende og for å hindre automatiserte spammeldinger.

Skriv ny kommentar

CAPTCHA
Dette er et spørsmål for å teste om du er en menneskelig besøkende og for å hindre automatiserte spammeldinger.
Go to top