Sjalusi

Handlevogn

Din handlevogn er tom.

Hei! Jeg sliter med å bli sjalu uten å egentlig ville det. Hun er veldig utadvent og sosial og jeg føler at hun gir alt for mye av seg selv i møte med enkelte andre menn. Det er vel noe med at hun er utadvent og jeg innovervent ? Hun sier at hun ikke vil la min reaksjon få begrense henne og det ønsker jeg heller ikke å gjøre. Jeg sliter med dette og trenger råd, jeg blir såret og lukker meg det er svært vondt. Jeg ber om gode råd for å klare å takle slike situasjoner.

Det er langt fra lett det du beskriver her. Jeg vet ikke hvor mye din venninne gir av seg selv til andre, men det høres virkelig ut som om det er for mye for deg. 

På den ene siden kan du kanskje forvente at hun viser litt respekt for deg og dine følelser, men på den andre siden har hun rett i at dette er handler først og fremst om deg og din tillit til at hun vil bli hos deg selv om hun gir mye av seg selv til andre som du sier. 

Du kan ikke forvente at hun snur livet sitt opp ned eller forandrer adferd fullstendig fordi hun er glad i deg og fordi du ikke har en tillit til at hun vil bli hos deg. I alle fall om hun ikke har gitt deg grunn til å miste den tilliten i utgangspunktet.

Det du kan håpe på, er at hun kommer deg i møte og ser deg når du sier det som det er fra hjertet ditt og snakker om hvordan du har det. Hvor vondt det gjør deg og samtidig kan holde at det ikke er hennes feil at det er slik.

Kan du det?

- eller er det så vondt at du blir sint og gir henne skylden for din egen sjalusi? I tilfelle, vil hun kanskje avvise deg og være mer opptatt av sine egne grenser, hva hun har rett til og hva hun ikke skal la seg tvinge til å gjøre eller ikke, enn å se din sorg i parfoholdet og møte denne med empati. 

Det er jo en grunn til at du har valgt henne, Hva er det med henne du likte så godt i begynnelsen. Er hennes utadvendthet noe av dette? Kan det være riktig av deg å be henne endre noe av det du ble tiltrukket av i utgangspunktet?

Jeg vet ikke om det er slik i ditt tilfelle. Det vi har sett mye av er at par gjerne etter hvert sliter med nettopp det som tiltrakk dem i første omgang. Sjalusien din kan være en av dine endringspotensialer, et av de stedene hvor du selv trenger en forandring. Du må selv finne din egen trygghet, og ikke forvente at hun skal sørge for den. 

Dette er mye enklere sagt enn gjort, men det starter først og fremst med å eie dine egne sår og skavanker selv. Ta ansvar for dem og innse for deg selv at det virkerlig er deg selv som eier dem. Så kan du være ærlig og sårbar overfor din venninne og snakke fra hjertet. Om hvor vondt det gjør og hvor mye det har med deg selv å gjøre.

Din vurdering: 
Average: 5 (1 vote)
CAPTCHA
Dette er et spørsmål for å teste om du er en menneskelig besøkende og for å hindre automatiserte spammeldinger.

Skriv ny kommentar

CAPTCHA
Dette er et spørsmål for å teste om du er en menneskelig besøkende og for å hindre automatiserte spammeldinger.
Go to top