Separerte, men likevel glad i hverandre

Handlevogn

Din handlevogn er tom.

Hei, jeg har lett og lett på nettet , men finner ingen sider som tar opp dette temaet. Jeg er separert fra min mann som jeg har bodd sammen med i noen år, men vi var gift kun de siste to årene. Pga hans kultur, samt at han har en spilleavhengighet og at situasjonen hjemme pga avhengigheten har vært uholdbar, valgte jeg å søke separasjon for kort tid siden. Han ønsket ikke det, men jeg følte meg mer og mer som moren hans,da han ikke klarte å ordne opp noe selv og alltid måtte ha meg til å ringe , kontakte offentlige kontorer, styre økonomien os.v. for han. Han fikk familiegjenforening med sine to barn like etter at vi giftet oss. Disse hadde han ikke bodd sammen med på mange år, så det ble endel problemer og det ene barnet endte like etter i barnevernets omsorg pga utagering og ulike psykiske problemer som gjorde det umulig for han og oss å bo sammen. Mannen min har hatt spilleproblemer før han traff meg, men sa ingenting om dette før etter at vi giftet oss. Jeg anser meg selv som ganske ressurssterk og en som 'tar tak i ting'. Poenget er at selv om vi er enige om at vi ikke kan bo sammen, så er vi fremdeles glade i hverandre. Han er nå til behandling for avhengigheten og det går veldig bra. Jeg vet at pga kulturforskjeller og enten mangel på vilje eller mangel på refleksjon, så klarer han ikke å se min side av mange ulike ting. Og han klarer ikke å styre økonomi. Men jeg tenker at vi kunne fortsatt være kjærester, reise på turer sammen og gjort morsomme og hyggelige ting sammen. Bare ikke dele det daglige. Jeg trives jo godt som aleneboer og tenker ikke på at jeg ønsker å bo sammen med noen mer.(jeg har endel dårlige erfaringer fra tidligere også)Han ønsker heller ikke å bo sammen med noen mer. Hva tenker du/dere om det? At man er separert, men etterhvert går tilbake til å være kjærester istedet? Er det unormalt å ønske dette?

Når jeg leser brevet ditt blir jeg veldig usikker på hva du egentlig har behov for. Jeg forstår at du lurer på om det er normalt å ha lyst til å gå tilbake til å være kjærester når man er separert, siden "normen" antyder at man da ikke lenger skal være et par, men jeg forstår ikke helt hvorfor det er så viktig for deg om det er normalt eller ikke?

Jeg tenker vel at om det fungerer for dere, så hvorfor ikke? Det er vel ingen som sier at dette er for evig og alltid - aldri/alltid er fryktelig lang tid etter min mening. Ting kan endre seg.

Når det er sagt er det ikke så fryktelig uvanlig i disse dager at man er kjæreste over lang tid uten at man bor sammen. I de senere årene har det faktisk dukket opp et eget begrep på dette: Living Apart Together - eller forkortet til LAT. Wikipedia har en fin artikkel om dette fenomenet om du har lyst til å lese mer.

Nå er nok fenomenet LAT mer å finne blant mennesker som har et eller flere brudd bak seg og som kanskje av den grunn er litt tilbakeholdne med å forplikte seg for mye - det vil si med hud og hår - og flytte sammen. Det er på ett vis behagelig å være sammen med en annen bare når du kan dra tilbake til din egen hule med en gang det brygger opp til frisk bris...

Om det er et problem med dette er det etter min oppfatning at det kanskje er litt for enkelt å flykte fra konfliktene. Vi tror jo at mye av potensialet for personlig utvikling ligger i de utfordringene et intimt parforhold kan by på - mer spesifikt i at vi etter hvert greier å løse opp i disse konfliktene.

Når vi bor hver for oss og bare er sammen i solskinnsdagene mister vi denne muligheten.

Kanskje trenger dere akkurat nå å bo hver for dere og være sammen når det passer sånn. Kanskje vil du eller han eller begge finne dette for kjedelig etter hvert og vil gjerne flytte litt nærmere hverandre igjen. 

For meg virker det som om det dere gjør er nøyaktig det dere trenger akkurat nå. Stopp opp av og til og kjenn på om du eller dere trenger en forandring - og snakk med hverandre om hva dette eventuelt skulle være.

Emner: 
Din vurdering: 
Average: 3.3 (4 votes)
CAPTCHA
Dette er et spørsmål for å teste om du er en menneskelig besøkende og for å hindre automatiserte spammeldinger.

Skriv ny kommentar

CAPTCHA
Dette er et spørsmål for å teste om du er en menneskelig besøkende og for å hindre automatiserte spammeldinger.
Go to top