Separerte, hvordan finne tilbake til hverandre?

Handlevogn

Din handlevogn er tom.

Jeg og min kone har vært gift i 4 år, kjærester tilsammen i 9 år. Hun fridde til meg på skuddårsdagen. Jeg var svært heldig og vi var svært lykkelige! Vi har en datter på to år.

De siste årene har imidlertid vært svært hektiske, jeg med en krevende jobb og krevende arbeidsgiver-samt at jeg er ambisiøs. Vi har samtidig hatt ulike prosjekter hjemme for å skaffe oss hjem/fritidsbolig som vi sammen ønsket oss.

Alt i alt synes min kone at vi har hatt for lite tid isammen, jeg på min side har ikke vært god nok til å lytte til dette, men har "jobbet i vei" og strekt meg laangt for at våre praktiske prosjekter skulle fullføres. Jeg har også forsøkt å tilfredstille arbeidsgiver og høye krav derifra.

Jeg har imidlertid trodd vi har hatt god dialog på disse områdene, men som vi tydeligvis ikke har hatt. Hun opplever jeg ikke har lyttet til henne og respektert henne. Jeg er praktisk flink, i huset og utedørs med våre prosjekter, men har således følt hun ikke har gjort nok. Dette har fra min side igjen ført til negativ kritikk, desverre.

Det hele toppet seg for noen måneder siden, jeg forsto det først etterpå, beklaget meg og har forsøkt å vise henne at jeg ønsker alt skal bli annerledes. Hun hadde da imidlertid bestemt seg for at vi skulle flytte fra hverandre. Vi bor nå hver for oss, og samarbeider forsåvidt godt om vår strålende datter som bor halvparten hos hver.

Jeg ser nå at jeg har gjort mange "feil" i vårt samliv. Jeg vet det har vært travelt, men det er sikkert riktig at jeg ikke er har vært lydhør nok og heller ikke handlet ut fra samtalene vi har hatt hvor vi har følt vi har snakket godt sammen, om for lite tid sammen i perioder de siste årene. På min side har jeg jobbet mye praktisk for "oss" for at vi skal få det bra imorgen, samtidig som jeg får tilbakemelding på at jeg er flink med rosende ord. Hun derimot har savnet tid sammen... Jeg ønsker at vi skal kunne finne tilbake til hverandre, men hun er ikke der nå, iallefall.

Hun tror ikke på at vi kan få til endringene som hun ønsker i vårt parforhold, da hun mener vi har snakket om dette mange ganger og at alt faller tilbake til det samme mønsteret etter noe tid. Vi har imidlertid ikke forsøkt parterapi, da jeg ikke mente vi trengte det tidligere og hun mener det nå er for seint...

Hun er en strålende kvinne, men vi er nå separert. Hvordan kan vi finne sammen igjen?

Hva med en date? Be partneren ut på date som om du ikke kjenner henne men er litt fascinert. Bruk daten til å utforske sider av partneren du ikke kjenner så godt. Lytt til håp, drømmer, smerte og tanker den andre måtte bære på. Bruk anledningen til å holde de andre daglige tingene unna et par timer. Kjenn etter hva som skjer med deg når du føler deg provosert for noe, legg merke til det og sett ord på det som om det er en nøytral person som observerer dine følelser. Det er veldig fort gjort å fokusere på alt som gikk galt. Selvfølgelig skal vi ta ansvar for noe vi forstår urimelig har rammet partneren, men det har så lett for å bli en forsvarstale mer enn noe helende. Det virker som om hun trenger å bli lyttet til. Det er ikke det samme som at hun har rett i alt hun sier om deg og hva du måtte tenke å føle, men det hun sier er riktig for henne. Forsøk å skifte fokus til hvordan det har vært og er for henne - uten at du faller i fella med å forsvare det som skjedde. Gjennomgående tror vi at vi kjenner partneren vår og det aller meste vi gjør er basert på våre forutintatte oppfatninger om den andre. Dersom vi er villige til å se forbi disse forutinntatte oppfatningene og se etter det vi ikke har sett så nøye på, kan det jo hende vi finner skatter? -hvorenn så usannsynlig vi måtte mene det er akkurat nå. Husk at vi ble jo forelsket i hverandre en gang. Det er det kanskje en grunn til - selv om du ikke husker det så godt nå.

Din vurdering: 
Average: 4.5 (6 votes)
CAPTCHA
Dette er et spørsmål for å teste om du er en menneskelig besøkende og for å hindre automatiserte spammeldinger.

Skriv ny kommentar

CAPTCHA
Dette er et spørsmål for å teste om du er en menneskelig besøkende og for å hindre automatiserte spammeldinger.
Go to top