Når kun den ene parten ønsker seg et barn.

Handlevogn

Din handlevogn er tom.

Har vært i et forhold i 3 år nå, og da vi begynte sammen var vi enige om å få et barn. Min samboer har 2 gutter på 7 og 9 år fra et tidligere forhold. Jeg har en sønn på 5 år fra et tidligere forhold.

Sønnen min henger etter på noen områder, og han skal nå utredes. Min samboer mener at vi har nok med de barna vi har, men jeg ønsker at min sønn skal få søsken. Har snakket med fagfolk som mener at barn som han har godt av å ha søsken.

Jeg har et sterkt ønske om å få et barn til, og er usikker på hva jeg skal foreta meg. Bør jeg gå fra samboeren min, og heller prøve å finne meg en annen mann? En som øsker å få et barn med meg.

Jeg og sønnen min har det jo godt sammen med min samboer, men jeg har som sagt et sterkt ønske om å få et barn til. Trenger noen gode råd :o)

Hilsen Tvillingen.

Dette er et vanskelig tema. Ikke bare fordi det er et tema som stikker dypt hos begge parter men også fordi vi snakker om å sette barn til verden.

Derfor er det utrolig viktig at dere begge er i stand til å diskutere dette ærlig med hverandre - med fokus på å lytte til den andre og virkelig forsøke å forstå hva den andre mener med dette. 

I følsomme emner er det svært fort gjort å bli såret, og reaksjonen er nesten alltid at man fyrer tilbake med noe sårende. Dette er også helt normalt men ikke særlig konstruktivt når man skal forsøke å skape rom for at alle meninger og behov får plass og blir hørt.

Vi kan foreslå en teknikk som er ganske mye benyttet i kommunikasjonskurs for par, hvor man sier det man har på hjertet i f.eks. 5 minutter. Den andre skal lytte oppmerksomt til og etter de 5 minuttene gjenta det som den første har sagt. Det viktige her er ikke at det blir ordrett gjentatt, men at essensen av hva som blir sagt er mottatt. 

Så bytter man roller og den som har lyttet har nå 5 minutter hvor han eller hun skal si det han eller hun har på hjertet. På samme måte skal den andre nå også lytte og gjenta det som er blitt sagt etterpå. Eksempel på ditte finner du på vårt online kurs - Kommunikasjon 1.

Å bruke særlig lengre tid kan bli vanskelig når en snakker om et så følsomt tema. 

Om en tar med seg i denne samtalen - hva en er engstelig for, hva vil endre seg ved å få et barn til, hva betyr partneren for deg - så har en et godt utgangspunkt.

Lykke til.

Din vurdering: 
Average: 2.3 (3 votes)
CAPTCHA
Dette er et spørsmål for å teste om du er en menneskelig besøkende og for å hindre automatiserte spammeldinger.

Skriv ny kommentar

CAPTCHA
Dette er et spørsmål for å teste om du er en menneskelig besøkende og for å hindre automatiserte spammeldinger.
Go to top