Min mann vil ikke bedre sin personlige hygiene

Handlevogn

Din handlevogn er tom.

Hei, jeg er kvinne på 41 som er gift med en mann på 49. Vi har vært sammen i 15 år og har hatt et fantastisk sexliv for inntil 6 år siden. Min mann fikk da etter en forkjølelse en forferdelig dårlig ånde og slimdannelse i munn/svelg. Det lukter på en halv meters avstand råtten ånde. Han har vært til lege med dette problemet en gang, fikk en kur og det ble bedre en liten stund. Jeg har oppfordret han til å bruke tanntråd, tungeskrape og sinktabletter hver dag men det velger han bort. Har også bedt han om å få legen til å søke han til en spesialist men det vil han ikke.  Jeg har forklart at jeg ikke klarer å ha bare sex men ønsker nærhet som kyss osv men det eneste han sier er at han ikke skjønner at det lukter av han og det er bare opp til meg når vi skal ha sex da. For meg er nærhet og sex veldig viktig i ett par forhold og jeg føler vi lever sammen som 2 venner og det gjør meg skikkelig frustrert fordi jeg ønsker nærhet og sex. Har dere noen råd å gi?

 Det beste rådet vi kan gi er å snakke med din mann om hva du virkelig har behov for. Vær tydelig på at du trenger nærhet og sex, at du setter stor pris på det og at det er veldig vanskelig - om ikke nesten umulig for deg å nyte det når dette problemet står i veien. 

Det kan godt være han mener det er opp til deg når du vil ha sex, men da sier han kanskje også at det ikke er viktig nok for ham å endre sin personlige hygiene slik at du kan nyte det du gjerne vil dele med ham? Det kan også være at han ikke er så opptatt av sex og nærhet som du er og kanskje er problemet en passende unnskyldning for å holde deg litt på avstand og sørge for at du virkelig har lyst på ham når dere først har sex? Kanskje synes han at han må prestere så mye i sengen at det er vanskelig for ham også å ha sex med deg? Hvem vet?

Det er bare en måte å finne dette ut på: Snakk sammen. Fra et sted hvor du er i kontakt med hva du trenger og hvordan du så gjerne vil at det skal være. Minst like viktig: Lytt til ham. Genuint! Lytt og prøv å forstå hvordan hans verden ser ut på godt og vondt. Er sex viktig for ham eller ikke? Hva trenger han av deg som han ikke tør/vil si noe om? Forsøk å unngå konfronterende spørsmål som ofte begynner med "Hvorfor vil du..." eller "Hvorfor har du... " - kort sagt det meste som begynner med hvorfor. "Hvorfor ødelegger du sexlivet vårt?"

Forsøk å bruke setninger som begynner med Jeg;

"Jeg føler meg veldig ensom og uten kontakt når vi har så lite sex som vi har. Det er svært vanskelig for meg å være intim med deg når ånden din sjenerer meg sånn, og jeg er virkelig frustrert. Jeg aner ikke hva jeg skal gjøre. Jeg har sånn lyst til å være intim med deg, men jeg får det ikke til. Er det noen måte vi kan finne ut av dette på slik at vi kan elske slik jeg har sånn lyst til?"

Det meste kan man finne ut av så lenge begge parter er innstilt på å jobbe mot samme mål.

Din vurdering: 
Average: 4 (2 votes)
CAPTCHA
Dette er et spørsmål for å teste om du er en menneskelig besøkende og for å hindre automatiserte spammeldinger.

Skriv ny kommentar

CAPTCHA
Dette er et spørsmål for å teste om du er en menneskelig besøkende og for å hindre automatiserte spammeldinger.
Go to top