Min kjæreste har fortrlige relasjoner til andre menn

Handlevogn

Din handlevogn er tom.

Hei. Jeg er veldig forelsket i en jente. Vi har hatt et forhold i ca. 1år. Hun, og jeg, har mange venner. Mine er mannevenner, mens hun i tillegg til jentevenner også har noen mannlige venner. Jeg kjenner ikke de mennene og jeg har skjønt at hun har fortrolige forhold til de aktuelle mennene. Hun svarer unnvikende når jeg spør om hva dialogen mellom dem i et møte har gått ut på. Noen møter hun ute, andre er ofte innom på besøk hos henne. Jeg har grunn til å tro at de er svært opptatt av henne, og til og med legger opp til å skape et forhold til henne. Når jeg ikke får vite om dialogen mellom dem, gjør det meg fryktelig usikker. Og jeg føler meg ikke eksklusiv for henne. Jeg mener i alle fall selv at jeg ikke er utpreget sjalu. Jeg føler at dette handler om noe annet enn det. Og det verste er at jeg føler nå at det er i ferd med å gå ut over relasjonen vår. Jeg plages så av sårhet og usikkerhet om dette at jeg har begynt å tenke negative tanker om henne som jeg elsker så høyt. Kan dere være så snill å gi meg noen råd? Er det jeg som må forandre meg eller er det rimelig f. eks. å forlange at de relasjonene vi skal ha mennesker av motsatt kjønn skal vi ha felles, for å øke tryggheten og redusere usikkerheten. Jeg har forsøkt med en av mennene å etablere en relasjon til han. Det var uten noen nytte. Han gjør ikke noe for å gjengjelde mine forsøk.Jeg ser at han bare er opptatt av henne.På forhånd takk for svar.

Utrygghet er noe man på mange måter må leve med i et parforhold. For dere som enda ikke har vært sammen så lenge vil det være naturlig å begynne å se om dette er et forhold av mer alvorlig - forpliktende karakter. Noe av prosessen er her å starte å kommunisere hva som oppleves og se om det er en måte å møte problemet på.

For din kjæreste som er unnvikende som du sier, kan dette handle om en forventning om at dette ikke er ok og derfor er hun unnvikende. Og hun er nok ikke bevisst selv at denne unnvikelsen er med på å gjøre usikkerheten større.

Her er det viktig å utforske. Hva vil hun fremover? Hva vil du? Hvorfor tror du at hennes mannlige venner er med på å ødelegge forholdet deres? Kan det hjelpe å treffe disse mannlige vennene?

Slike problem går ikke bort av seg selv. En trenger å ta tak i dette. To situasjoner som kan være farlige er 1) hun slutter å ha kontakt med disse mannlige vennene, og kan etter en tid legge skylden på deg 2) du lar vær å ta opp dette og blir mer og mer sjalu og skaper sånn sett større og større avstand. Ingen alternativ er gode i lengden så her er det viktig å ta en prat sammen. Snakk da om hva du trenger og ikke om hva hun må gjør.

Lykke til!

 

 

 

Din vurdering: 
Average: 5 (1 vote)
CAPTCHA
Dette er et spørsmål for å teste om du er en menneskelig besøkende og for å hindre automatiserte spammeldinger.

Skriv ny kommentar

CAPTCHA
Dette er et spørsmål for å teste om du er en menneskelig besøkende og for å hindre automatiserte spammeldinger.
Go to top