Kjærlighet. Hvor mye av alt skal en egentlig fortelle?

Handlevogn

Din handlevogn er tom.

Hvor mye forteller en til ektefellen sin? Forteller alle alt, eller er det mange som holder igjen ting til siste slutt, idag- som jeg tror folk gjorde mer av før? Skjulte følelser f.eks. Hvor mye sier folk til den de er gift med, når den andre ikke forstår, eller spør...Anyone?

Det er et kort men godt spørsmål du har, og som går veldig inn i kjernen på hva et parforhold handler om og hva intimitet kanskje også handler om?

Hvor mye vi velger å fortelle til vår partner er veldig forskjellig. Det handler om hvor trygg vi er på partneren og på forholdet vårt. Det kan se ut som om vi tør å komme ut med mer av oss når parforholdet er tryggere - herunder også våre innerste hemmeligheter.

Som oftest handler hemmeligheter om frykten for å såre den andre part slik at vi ødelegger parforholdet vårt. Vår erfaring tilsier at slike hemmeligheter ikke bidrar til at vi kommer nærmere hverandre som partnere, men heller skaper avstand og mistenksomhet. Dette gjelder også selv om vi er 100% sikre på at partneren ikke under noen omstendighet har grunn til å være mistenksom eller redd.

Ønsker vi et intimt parforhold må vi bevege oss nærmere hverandre. Det innebærer å være synlig med våre indre tanker, følelser og behov.

Å gjøre dette er imidlertid ikke lett, og krever at man har vilje og villighet til å tørre å gradvis åpne seg mer og mer overfor partneren. Samtidig er det fryktelig viktig at man også "tåler" det partneren kommer med i respons. Det vil si at vi ikke umiddelbart truer med brudd om partneren etter en stund for eksempel innrømmer at han eller hun har fantasier om andre, og at dette kanskje kan oppleves som litt vanskelig for partneren. Dette handler om å gjøre parforholdet trygt nok til at hennelighetene tåler dagens lys. 

Det kan godt hende at du oppdager forhold med partneren du ikke kan leve med, men trusler om brudd fører bare til at han/hun lukker seg og holder det hemmelig. Er noe vanskelig for deg, bruk tid til å sette ord på frykten, og smerten dette skaper i deg og hva du tror du trenger for at dette skal bli bedre.

Kort fortalt så tror vi hemmeligheter er vanskelig å ha i et parforhold samtidig med at man ønsker det intimt. Det er imidlertid en gradvis prosess. Sjelden er man 100% åpen fra første dag.

Din vurdering: 
Average: 4.3 (4 votes)
CAPTCHA
Dette er et spørsmål for å teste om du er en menneskelig besøkende og for å hindre automatiserte spammeldinger.

Skriv ny kommentar

CAPTCHA
Dette er et spørsmål for å teste om du er en menneskelig besøkende og for å hindre automatiserte spammeldinger.
Go to top