Kan kjærligheten vokse over tid?

Handlevogn

Din handlevogn er tom.

Dersom den ene part aldri var riktig forelsket men håpet å bli det over tid, men har ikke oppnådd dette etter 3 år. Er det noen vits å fortsette, ser dere noen mulighet til at vedkommende fortsatt kan få følelser for den andre parten? Hva kan man gjøre for å redde ekteskapet?

Forelskelse har aldri vært en forutsetning for et lykkelig ekteskap. Mange har funnet fram til hverandre og utviklet dyp og nærende kjærlighet uten at det hele staret med den heftige forelskelsen.

Kjærlighet trenger næring i form av tanker, ord og ikke minst gjerninger. Uten disse vil forholde aldri komme i en tilstand vi kaller potent intimitet. Dette er et nivå i intime relasjoner det ikke finnes noen snarveier til, men som må gå fra det vi kaller vedlikehold (organisere dagliglivet - det handler om oss) og via polarisering (vi blir individer med egne behov og meninger - det hanler om meg). Om ikke kjærligheten får den oppmerksomheten og tiden den trenger i dette vil den dø og erstattes av andre sterke - mindre konstruktive følelser etter hvert.

Les mer om intimitet.

Emner: 
Din vurdering: 
Ingen stemmer til nå
CAPTCHA
Dette er et spørsmål for å teste om du er en menneskelig besøkende og for å hindre automatiserte spammeldinger.
Go to top