Hvordan påvirker det parforholdet når barn kommer til verden?

Handlevogn

Din handlevogn er tom.

Det som alltid skjer i et fra før barnløst parforhold er at et tredje element innføres i relasjonen. I parforhold med ett eller flere tidligere barn vil dette ha mindre effekt, men allikevel ikke ubetydelig.

Dette tredje og viktige elementet er tendensen til at fokus dreier seg bort fra parforholdet og mot dette nye vidunderlige mennesket som også er et produkt av de to. En nødvendig ulempe med små babyer er at de krever mye oppmerksomhet - oppmerksomhet som går på bekostning av parforholdet.

En annen ting som også skjer er at sammen med ankosten av barnet så fødes en mor og en far også. Da kommer egne og andres forventninger inn i bilde. Det viktige da er at en må lære å kommunisere disse forventningene. Har du vokst opp i en familie der man ikke tar opp barnet ved det minste g, vil det være naturlig for deg å vente noe. Mens, det fra din partners side kanskje er å regne som barnemishandling nesten å vente mer enn 20 sekund. Det er da vikig å si noe om hva som er viktig og hvorfor. Noen ganger må en bli enig om å være uenig. Her er det viktig å gi og ta. Snakke sammen fortsatt. 

Det å få barn er ofte det vakreste og tøffeste på samme tid. En ting er sikkert. Gresset er grønnest der du vanner det. Så ikke glem å pleie hverandre.

 

Din vurdering: 
Average: 2 (1 vote)
CAPTCHA
Dette er et spørsmål for å teste om du er en menneskelig besøkende og for å hindre automatiserte spammeldinger.
Go to top