Hvordan kan jeg redde forholdet eller meg selv?

Handlevogn

Din handlevogn er tom.

Jeg har de siste tre årene vært sammen med en mann jeg har blitt veldig glad i. Problemet er at han sliter med en del demoner og har en tendens med å gå fra meg når vi møter motgang. Vi er veldig forskjellig. men samtidig veldig like på personlige interesser som hva vi liker å gjøre når vi skal slappe av sammen. Jeg har den siste tiden opplevd enorm mistillit fra han og han er veldig opptatt av at jeg har andre menn når han bryter forholdet med meg. Uansett hva jeg gjør klarer jeg ikke få han til å stole på meg og vi ender opp i en stor krangel. Han sliter en del med alkohol og jeg tror nok ikke han føler seg "egnet" i et voksent forhold. 
Nå har jeg fått tips om å ta et brudd for et brudd og komme meg videre. Problemet er bare at jeg vil ikke bort fra han fordi jeg elsker han så, og dette vet han at jeg gjør. Men likevel opplever jeg at selv om han sier at det er slutt og over så er det kort vei til kontakt og han svarer meg med en eneste gang. Jeg kunne så gjerne ønske å vite hva det er jeg skal gjøre for å få oss på rett kjøl. Om jeg skal holde meg unna han i lang tid så han kanskje innser at han må slutte å drikke og satse på forholdet i stede. Han benekter å ha møtt noen andre og sier til meg at jeg vet at det er ingen andre for han. Likevel har han gjort det slutt med meg ca 20 ganger, men han kommer alltid tilbake. Mange mener om at man ikke skal utsette seg for den slags oppførsel men han er en bra fyr, og vi har noe eget sammen. Men hvorfor blir han ikke hos meg når vi har det tøft og? Det skaper en del uttrygghet hos meg

Det du skriver om er mye usikkerthet. Å gjøre det slutt 20 ganger i løpet av 3 år handler om

  1. redsel for selv ikke å være god nok
  2. at han ikke orker problemer
  3. mener at han gjør deg en tjeneste fordi han ikke føler seg verdig deg
  4. at han er ensom og du er noen han bryr seg om, men uten de sterke følelsene
  5. vil ikke forplikte seg
  6. føler seg svak og sårbar og opplever at du er en for sterk match for han
  7. er mer glad i alkoholen fordi det er den eneste måten å håndtere følelser
  8. har dårlig erfaring med parforhold og ingen tro på at det kan vare OG mange, mange flere begrunnelser.

Disse alternativene er mest for å vise deg at det finnes mange grunner til en besluttninger. Uten mer informasjon er det vanskelig å komme med råd for hva som kan være best.

Du sier ikke noe om alder. Det er relevant. Er du 28 er det naturlig at du kan være ustabil. Er du 60 er det ofte andre årsaker som spiller inn. Jo eldre man er jo vanskeligere er det ofte å endre seg, uten at en får en oppvekker som gjør deg motivert til å endre kurs. Nettopp motivasjon er viktig for villigheten til å endre noe som ikke fungerer.

Av og til kan det å se på historien være en indikator. Er han 3 gererasjon alkohol-liker med et i overkant konsument kan det si noe om hva en tror er mulig. Dette vil igjen påvirke motivasjonen for endring og evne til å håndtere de følelsene som kommer opp.

For mange blir det å ta et brudd på alvor som et spill der du skal lære den andre en lekse. I min erfaring kan det være et farlig å drive spill. Du kan risikere å miste det dere har og du kan risikere å bruke mange år av ditt liv på noen som ikke vil deg vel. Dette er ofte vanskelige spørsmål og ofte det eneste rette er å spørre seg selv hva du føler. Er det nok fine ting i forholdet, større enn summen av ulempene? Er du klar for at han ikke skal være din stabilitet - at du må finne egen styrke slik at du ikke blir så revet med hver gang han gjør det slutt? Hva bidrar jeg selv med for å skape denne situasjonen og viktigst av alt hva vil jeg?

Kanskje han egntlig er veldig usikker på seg selv og trenger din bekreftelse på din dype kjærlighet og spørsmålet du da må spør deg selv er hva du selv føler og vil. Fokuser på ditt indre og dine følelser mer enn på hans. Dette er en vanlig "feil" vi damer gjør, at vi tenker mer på den andre enn på hva som foregår inni meg. 

Finner vi svar på hva du selv føler, sier det ofte noe om hvor langt eni er villig til å gå og hvor mye en eventuelt kan tåle. 

Din vurdering: 
Ingen stemmer til nå
CAPTCHA
Dette er et spørsmål for å teste om du er en menneskelig besøkende og for å hindre automatiserte spammeldinger.

Skriv ny kommentar

CAPTCHA
Dette er et spørsmål for å teste om du er en menneskelig besøkende og for å hindre automatiserte spammeldinger.
Go to top