Hvordan kan jeg få samboeren min til å ombestemme seg?

Handlevogn

Din handlevogn er tom.

Min samboer og jeg har vært sammen i over 5 år. Vi har hatt mange problemer. Han har hatt vanskeligheter med å kommunisere med meg. Han har vært usikker på forholdet vårt en stund. Han sa at han skulle på ferie til familien sin en tur, for så å komme tilbake og forsøke forholdet på nytt. Da han dro, kunne han plutselig ikke ha kontakt med meg mere og har skrevet e-post om at han ønsker at det er slutt og at jeg skal gi slipp på han. Han skrev at han ønsker å selge vår felles leilighet fort. Før han dro, behandlet han meg som om alt var veldig bra mellom oss. Han har også sagt at han aldri har elsket noen så høyt som han har elsket meg. Hvordan skal jeg få han til å prate med meg? Hvordan kan jeg vinne hjertet hans tilbake? Jeg vet at han fortsatt er glad i meg. Jeg elsker han og vil ikke miste han. Han har dratt en gang tidligere på samme vis, plutselig ikke ønsket noe kontakt. Men han kom tilbake og ønsket å forsøke forholdet på nytt. Jeg følte ikke da at han gjorde et godt nok forsøk.

Noe av den mulige årsaken til utfordringene dine kommer fram i selve spørsmålet "Hvordan kan jeg få samboeren til å ombestemme seg?". Det enkle svaret er at det kan du ikke. Skuffende? kanskje, men følg meg litt videre:

Så lenge du har som ambisjon at du skal kunne forandre ham, og endre hans innstilling til deg og parforholdet, vil du automatisk være mer fokusert på hans behov og tenkemåte enn din egen. Han vil kanskje kunne oppleve at du forsøker å manipulere litt? Mest sansynlig vil han nok ikke oppleve at du stoler på ham og har tillit til at det han velger er det beste for ham.

Din jobb må være å ta vare på deg selv i utgangspunktet og kommunisere ut fra det. Helst med empati. Noe i retning av: "Jeg forstår at du er forferdelig usikker på forholdet vårt, og for meg er det veldig vanskelig når jeg ikke vet hvor jeg har deg!" Ta altså utgangspunkt i dine egne følelser og behov og gi uttrykk for dem. Det er langt fra sikkert at det å overbevise ham om at han skal tilbake til deg er det beste på lang sikt. Kanskje trenger han at du har tillit til at han kan ta sine egne avgjørelser basert på sine egne følelser?

Jeg tror kanskje han egentlig er veldig glad i deg og at dette er noe han sliter med. Kanskje er det ditt behov for kontroll og overbevisning som trekker ham i den motsatte retningen? Jeg vet ikke det. Det er det egentlig bare han som vet. Er han villig til det, kan det jo hende han forteller deg det, men jeg tror nok han trenger friheten til å kunne velge det selv.

Det du kan gjøre er å øve deg på å uttrykke hvordan du har det og føler det der du er. Helst uten å legge skylden på ham også - det øker sansynligheten for at han vil ønske å snakke med deg igjen. 

Selv om du opplever at alt som skjer med deg akkurat nå - i allefall følelsesmessig - er hans "feil" og skyldes hans vinglete oppførsel, kan det være lurt å vente med å legge så stor vekt på akkurat det. Fortell, gjerne skriftlig, hvordan du har det med deg selv i disse tider. Sett ord på det som er vanskelig for deg og som kanskje (uten at du sier det) er årsaken til at du forsøker å få ham til å ombestemme seg.

Forskjellene er små men viktige. Bruk "Jeg blir usikker og utrygg når jeg ikke vet om vi skal være sammen framover. Det gjør det vanskelig for meg å planlegge, i tillegg til at det gjør vondt å bli avvist" i stede for "Du skremmer meg og avviser meg!". Sistnevnte er kanskje kortere, men om du ønsker kontakt tror jeg kanskje den første versjonen er bedre.

 

Din vurdering: 
Average: 3.3 (3 votes)
CAPTCHA
Dette er et spørsmål for å teste om du er en menneskelig besøkende og for å hindre automatiserte spammeldinger.

Kommentarer

For noen dager siden sier samboern min igjennom 6 år at han vil ut av forholdet. Vi har et barn sammen på 3 år. Han sier at han ikke har noen følelser igjen for meg.

Det skal sies at vi har vært igjennom mye i vårt forhold. Jeg har hatt en fødselsdepresjon som gjorde at jeg ble tiltaksløs slapp osv. Jeg gikk også opp mye i vekt. Jeg har nettopp begynt og bli frisk igjen, og er på god vei til og bli meg selv igjen. Jeg har alltid vært opptatt av trening og ha en sterk og fin kropp. Nå har den forandret seg og den er 20 kg tyngre enn hva den var da vi traff hverandre. ( Jeg jobber for og gå ned i vekt, men det har vært mye opp og ned) Noe som har irritert han.

Han sier at vi er så forskjellige, at han bare ville tatt seg sammen og at jeg er tiltaksløs. ( Stor irritasjon) . Men det jeg synes er så rart er at i juleferien med hans famillie som bare er tre uker siden var han svært flørtete. Tok på meg masse, kysset meg , så på meg. Snakket også om hva vi skulle gjøre når vi kom hjem. Kjøpe nye store ting forandre på div ting. den første uken hjemme også var han flørtete, vi hadde bedre kommunikasjon, masse sex ( Noe vi også hadde i juleferien).

Men så var det et par ting som han mente jeg burde gjøre noe med som bare irriterte han. Han sa da at han var usikker. Og uka etter sier han at han vil gjøre det slutt fordi alle følelsene var borte, mente at det hadde vært slik lenge?? Hva er dette? Er irritasjonen for at jeg ikke gjør det han vil at jeg skal gjøre så irriterende at han ikke kan leve med det? Han tar det opp hver gang vi krangler at jeg må forandre meg på veldig mye for at vi skal ha det bra igjen. Men at alle følelesene er borte? Jeg synes det er rart. Hvorfor har han vært så god mot meg da? Vi har også gått 4-5 ganger i famillieterapi for og få en bedre kommunikasjon. Han mener at etter terapien har blitt obs på hvor forskjellige vi er og at det har ødelagt den siste gnisten.

I går hadde vi en prat. Jeg startet den. Jeg beg og ramse opp alt som er bra i forholdet vårt ( og han lyttet) Jeg fortalte han hvor like vi eg var og at vi eg hadde mange like interesser selv om vi ikke har fått gjort så mye sammen. Vi har begge vært studenter i voksen alder ved siden av jobb. Vi har derfor ikke fått gjort kjempe masse hyggelig sammen. Jeg snakket om alt det gode vi faktisk hadde sammen som vi aldri hadde fått gjort i det siste og at selvfølgelig går forholdet i dass når man ikke gir hverandre positiv oppmerksomhet. Jeg nevnte også at det kanskje hadde fungert med en liten pause? At jeg kanskje flytter ut en uke til venner og så han i en liten stund? Men jeg vet ikke om dette er til det beste?

Vi har eg en weekend tur til et annet land om to uker også som er kjøpt og betalt , og vi har biletter til en konsert som vi var på da vi var drit forelsket. Vi ble sammen etter den konserten. Men er det dumt når han sier at han ikke har følelser for meg noe mer? hva er best? Prøve og gjøre gode ting sammen eller ha en liten pause?Hva kan jeg gjøre for at følelsene hans kan komme tilbake. og hva kan han gjøre?

Dette er mannen i mitt liv. Jeg elsker han så høyt og vil ikke miste han. Jeg er så trist og panisk. Har nesten ikke spist siden han sa det og er så ødelagt som jeg aldri har vært før. Kan ikke tenke meg noe værre enn og miste han når jeg vet at vi burde gjort så mye anderledes.....

Sider

Skriv ny kommentar

CAPTCHA
Dette er et spørsmål for å teste om du er en menneskelig besøkende og for å hindre automatiserte spammeldinger.
Go to top