Hvor ofte er det vanlig at et par på 39-41 år har samleie?

Handlevogn

Din handlevogn er tom.

Han tar aldri iniativ til det .. skal det bli noe må jeg engasjere meg .. blir litt lei meg ... syns det er lite med sex 1 gang i uka liksom!!

Vel, hvor stor er en ost?

Dette er et spørsmål det ikke finnes noe klart svar på. Noen mennesker har større behov for sex enn andre, og det er langt fra uvanlig at forskjellene i behov er et vanskelig tema i intime parforhold.

Tradisjonelt har vi sett at menn gjerne ønsker sex oftere enn kvinner, men dette opplever i allefall jeg er i en gradvis endring. Det kan virke som om det er litt vanskeligere for kvinner å ta opp at de savner sex med sin partner enn det er for menn. Kan dette ha noe med at det "normale" er at det er mannen som er missfornøyd med sexfrekvensen?

Vi arbeider gjerne ut fra at sexen ofte er et mål på hvordan parforholdet har det forøvrig. Svært ofte er sexen den første som ryker når parfoholdet har dårlige kår, men dette er ikke alltid tilfelle. Vi har også truffet par som virkelig sliter i parforholdet, men hvor sex fungerer helt utmerket for dem begge. Dette gjelder imidlertid de færreste parforhold. Langt oftere tyder et dårlig eller utilfredsstillende sexliv på større underliggende problemer som ikke blir belyst. Her er sex mer et symptom enn selve årsaken til problemene.

Har parforholdet det bra? 

Min umiddelbare respons er: Har du snakket med partneren din om dette? Har du i tilfelle lagt dette fram på en slik måte at du så mye som mulig unngår at dette blir et krav eller en forventning overfor den andre? Antagelig vil nok en god start være å ta et genuint nysgjerrig ståsted på hvordan partneren din har det med sexen dere har sammen. Hva er hans eller hennes favorittstilling? Vet du hva han eller hun virkelig setter pris på? Hvilke forventninger er det han eller hun har til deg? - eller enda bedre hvilke forventninger føler han eller hun til hva som skal til for at du har det bra?

Det er jo også en mulighet for at partneren din tror du ikke har lyst oftere eller at han eller hun mener det er dette som er normalt.

Som vi sier av og til: "Assumptions is the mother of all fuckups." - og det gjelder også i parforhold. Om vi ikke kan sjekke ut med hverandre og være litt interessert i hvordan den andre virkelig har det, er sansynligheten svært stor for at parforholdet lider og sex er som oftest det første som ryker ut vinduet.

Det ligger også en nyere artikkel The Truth About How Much a Happy Couple Should Have Sex som kan være verdt å lese om dette temaet.

Emner: 
Din vurdering: 
Average: 4.3 (6 votes)
CAPTCHA
Dette er et spørsmål for å teste om du er en menneskelig besøkende og for å hindre automatiserte spammeldinger.

Skriv ny kommentar

CAPTCHA
Dette er et spørsmål for å teste om du er en menneskelig besøkende og for å hindre automatiserte spammeldinger.
Go to top