Hva skal til for å bygge opp følelser igjen?

Handlevogn

Din handlevogn er tom.

Vi går ut fra at du her mener følelser for partneren din og det enkle svaret på det er interesse og nyskjerrighet.

Dette trenger selvsagt litt utdyping. Hva mener vi med interesse og nyskjerrighet? Jo, at du selv begynner å interessere deg for hva som foregår i livet til den andre. Hvilke begymringer og gleder har han eller hun? Hva er det partneren din setter størst pris på at du gjør? Hva er det tyngste han eller hun er i berøring med og hvordan kan du selv støtte han eller henne i det?

På mage måter kan man si dette også handler om å være der for hverandre - noe som nesten høres ut som en floskel. Men å være der for hverandre betyr å være genuint opptatt av den andres væren og daglige utfordringer.

Vi menn er ofte veldig flinke til å løse problemer. Vi er gjerne alt for flinke til dette og det gir noen ganger kvinnene våre inntrykk av at de ikke burde ha disse bekymringene eller problemene når vi alltid har svarene for dem. Mange føler seg avvist og uinteressant når et forsøk på dialog blir avfeid med en løsning. De fleste av oss ønsker oss interesse og en vilje fra den andre til å ønske oss godt.

All forandring starter med oss selv. Alt for mange går og venter på at partneren skal forandre seg slik at alt blir så mye bedre.

Derfor sier vi: Begynn med deg selv. Start med å vise hva du føler for partneren din. Kjøp blomster eller gjør noe du vet han eller hun setter pris på. Vær interessert i partnerens gleder og bekymringer. Spør om det er noe du kan gjøre for å hjelpe. Det er viktig å spørre. Kom med løsninger først når partneren spør om dem.

 

Din vurdering: 
Average: 3 (5 votes)
CAPTCHA
Dette er et spørsmål for å teste om du er en menneskelig besøkende og for å hindre automatiserte spammeldinger.
Go to top