Åpne ekteskap

Handlevogn

Din handlevogn er tom.

Når skal det bli vanlig at folk forstår at vi ALLE kanskje har det bedre hvis vi får dele kjærligheten vår rundt med alle vi kjenner? På ulike nivåer og av ulike måter å vise den på, være seg ren sex eller samtaler... Hvilket forhold en har til folk rundt seg er jo alltid ulikt, jeg lurer på hvordan en kommuniserer at en hver lever best i ekteskapet sitt, hvis en vil beholde det fordi det er NOE der, men ikke alle behov blir tilfredsstilt hos ektefellen. Det er jo ikke automatisk lykke ALLTID og i ALLE områder, i et ekteskap, sjøl om det er det i starten, ting endrer seg og vi forandrer hva vi har behov for. Synes parterapeutene det er "tillatt" å gå utenfor rammen i dagens ekteskapsnormer snart, og å "tillate" gifte mennesker å være intim med andre enn ektefellen fordi det rett og slett er nødvendig for livslykken?

Spennende spørsmål du tar opp her. Vi er (heldigvis) ikke i en posisjon hvor vi kan stille oss til doms over hva som er riktig og ikke. Våre erfaringer tilsier at mange gjør mye forskjellig med varierende resultat og konsekvenser for å si det veldig generelt.

Vi har ikke til dags dato opplevd et par hos oss som med suksess har fått "orden på" parforholdet sitt ved å dele sin kjærlighet med flere som du så treffende beskriver det. Nå ligger det kanskje litt i sin natur at de da heller ikke ville ha oppsøkt oss i utgangspunktet, men det vi har opplevd er at partene velger å gjøre disse tingene for å kompensere for noe som ellers mangler i parforholdet.

Det er vanskelig å oppleve at partneren velger seg andre seksuelle partnere, selv om dette er åpent og man selv kanskje ikke har så veldig lyst på sex. Det gjør noe med intimiteten, for det virker som om vi sårer hverandre uansett hvor mye partneren godkjenner det hele. Dette går også på tvers av kjønnene. 

Det er nå også en gang slik at et parforhold gjerne betraktes som nettopp det fordi vi deler det seksuelle i det. Dette er det som skiller et intimt parforhold fra andre nære og nærende relasjoner.

Vår holdning er at mennesker må få anledning til å innrette seg slik de selv opplever fungerer for dem, men vi har stor tro på at det alltid er et potensiale for å finne fram til det magiske i en stabil monogam kjærlighetsrelasjon. At par i sin desperasjon etter å få parforholdet til å fungere, forsøker noe utradisjonelt eller å gå utenfor rammen av dagens ekteskapsnormer er noe som skjer. 

Din vurdering: 
Ingen stemmer til nå
CAPTCHA
Dette er et spørsmål for å teste om du er en menneskelig besøkende og for å hindre automatiserte spammeldinger.

Skriv ny kommentar

CAPTCHA
Dette er et spørsmål for å teste om du er en menneskelig besøkende og for å hindre automatiserte spammeldinger.
Go to top