sex

Handlevogn

Din handlevogn er tom.

Noe av det som er unikt i et parforhold versus et vennskap, er sex (selv om det eksperimenteres med forskjellige former i ulike aldre). Den fysiske, intime kontakten som fører til en opplevelse av samhørighet er det vi ønsker å se på her. Mange separerer ut sex fra parholdet og vi ønsker å se på sex i den intime relasjonen. Hvordan kan vi bevare en god sexuel kontakt over tid som gjør at begge har glede av det? Vi ønsker her å øke bevisstheten og forhåpentligvis gi noen konkrete tips du selv kan gjøre for å dyrke frem den sexuelle kontakten.

I denne spalten vil vi først og fremst se på den sexuelle kantakten mellom mann og kvinne. Det handler ikke om å dømme andre preferanser, men mer om hva vi selv har kjennskap til. Og vi håper sterkt å knytte til oss andre over tid, som kan tenke seg å dele hva som er unik i et samkjønna samliv.

 • Jeg kaller det russisk rullett med parforholdet når man velger å hoppe til køys med en annen enn sin partner.
   
 • Jeg og min mann har hvert gift i 8 år og sammen i 12 år,har to jenter sammen på 9 og 6 år.
   
 • Min mann sier han ikke har hatt det bra de siste 6 årene grunnet lite sex, kjefting og andre små irritasjoner som har bygget seg opp over tid og sier at følelsene har blitt svekket av den grunn.
   
 • Oppdaget for et halvt år siden at min mann var utro. Vi har vært sammen i 20 år og gift i 10, vi har også to skjønne barn på 11 og 14 år. Årsaken til hans utroskap er vårt sexliv som har vært labert over lengre tid. Jeg er delaktig i at det ikke har fungert.
   
 • Min manns løsning på forspill er å sette på erotisk film eller gi meg noe å lese på. Han legger seg sent og er da klar for en omgang. Oppmerksomhet og komplimanger er fraværende hvis ikke jeg gir ham hint. Han kunne med fordel tatt bedre vare på seg selv, også for min skyld.
   
 • Når skal det bli vanlig at folk forstår at vi ALLE kanskje har det bedre hvis vi får dele kjærligheten vår rundt med alle vi kjenner? På ulike nivåer og av ulike måter å vise den på, være seg ren sex eller samtaler...
   
 • Vi er begge to totalt utslitt etter flere års krangling. Stort sett all krangling har dreid seg om mine mistanker om han er utro. Det eneste vi er enig om er at vi elsker hverandre. Alt dette har ødelagt familien vår totalt. Vi har holdt sammen i 15 år.
   
 • Han tar aldri iniativ til det .. skal det bli noe må jeg engasjere meg .. blir litt lei meg ... syns det er lite med sex 1 gang i uka liksom!!
   
 • Denne gangen har vi snakket med Nick og Helena om hva som skjer med kjønnslivet over tid når par er sammen lenge. Ikke uventet er deres oppfatning også den at sex svært ofte er helt topp i begynnelsen av et parforhold - kanskje spesielt mens vi enda er forelsket.
   
 • Det sier i allefall Teknisk Ukeblad (TU) (!) som på sin side referer til en studie som viser at sex fungerer dårlig som mosjon. TU viser til at både støvsuging og skigåing i motbakke er bedre mosjon.
   

Sider

Abonner på sex
Go to top