Anbefalte bøker

Handlevogn

Din handlevogn er tom.

Opp gjennom årenes løp har vi funnet mange bøker vi kan anbefale til både skolerte og ikke fult så skolerte lesere. Nedenfor forsøker vi å legge inn en liste over de vi liker best, slik at du også har muligheten til å finne dem og lese litt om dem. De aller fleste av dem har en lenke til Amazons side hvor bøkene også kan kjøpes. Vår erfaring er at det både går raskt, er lettvint og rimelig å handle det meste av fagliteratur der.
Har du spørsmål, må du ikke nøle med å kontakte oss. Vi svarer gjerne!

En velkjent og etter hvert gammel bok skrevet av ekteparet og parterapeutene Hal Stone og Sidra Stone - begge med hver sin doktorgrad i psykologi. Boken forklarer ikke bare hvordan tilknyningsmønstre (bonding patterns) fungrer men går også i dybden på våre indre barn - i tillegg til de ubevisste og undertrykte deler av oss selv.

En bok vel verdt å lese om du ønsker å forstå mer av hvordan "krangelen" kanskje egentlig har sitt opphav og hvorfor den er så vanskelig å stoppe når den først er i gang.

Dette er kanskje en av de bøkene som har gjort mest inntrykk på meg og som jeg også har sett referert til flest ganger i diskusjoner omkring pasient/hjelper relasjonen.

Dette er en av de beste bøkene på markedet om par og parforhold. Skrevet at paret bak Creative Couple Work metodikken og rammeverket er dette foreløpig den eneste boken som forklarer noe av bakgrunnen og mekanismene i det som foregår mellom to mennesker i et intimt parforhold.

Boken er et funn for dem som er opptatt av intimiteten og hva som ligger i dette. For oss har denne boken vært en av de største kildene til kunnskap og forståelse omkring intimitetens mystikk. Harriet Goldhor Lerner, Ph.D. har også skrevet boken the Dance of Anger som betrakter et annet fenomen på sammen måte.

Kanskje en av de beste og mest kjente bøkene skrevet om maskulinitet og om hvordan gutter blir menn. Skrevet av den norsk-ættede poeten og forfatteren Robert Bly er denne boken et must for deg som søker kunnskap og informasjon om maskulinitet i den moderne tid. Boken finnes også på norsk med tittelen: Mannen fra 1990.

En godt skrevet bok om vitenskapelige undersøkelser og studier som alle handler om hvordan kjærlighet fra våre hovedomsorgspersoner påvirker hvordan hjernen vår senere og i voksen alder håndterer stress, men også i neste instans vår fysiske helse.

Why Love Matters

Dette er en av de mer kjente bøkene som tar opp temaer innenfor intime relasjoner og parforhold. Harville Hendrix er baptistprest og parterapeut med en doktorgrad i psykologi. Han er også opphavsmannen til det som vi her til lands også kjenner som Imago-terapi - en metodikk og et rammeverk som har vist seg å gi svært gode resultater.

Å velge den rette
Go to top