Sex er overvurdert

Handlevogn

Din handlevogn er tom.

Det sier i allefall Teknisk Ukeblad (TU) (!) som på sin side referer til en studie som viser at sex fungerer dårlig som mosjon. TU viser til at både støvsuging og skigåing i motbakke er bedre mosjon.Tja, hva skal vi si?

At dette kommer fra en teknisk orientert publikasjon forklarer mye, men unnskyldingen for å ha sex har vel egentlig aldri vær mosjonen, har det? Håper virkelig ikke det i alle fall. 

Dette får meg til å tenke på om vi kanskje trenger en unnskyldning for å ha sex med hverandre noen ganger. Strengt tatt handler sex om å dele noe som er nært og intimt med den du skal kunne stole mest på her i verden.

Sex kan handle om tre grove nivåer: Reproduksjon, rekreasjon og det vi kaller samkreasjon. Det første (reproduksjon) er noe vi gjerne overlater til biologene å diskutere.

Samkreasjon er et ord som kommer fra det engelske co-creation og som egentlig handler om helt andre ting enn intime relasjoner. I parterapien mener vi at det er her parforholdet forsterkes og knyttes sammen. Det er gjennom sex på dette nivået vi virkelig har en utveksling med partneren hvor vi er virkelig til stede og er følelsesmessig og energetisk knyttet til hverandre. 

Denne artikkelen i TU må vel da kanskje være rettet mot den sexen vi har for rekreasjonen sin del? Den vi har når vi egentlig bare vil sovne eller slappe av eller føle oss bedre... 

Kjedelig synes jeg.

Litt snedig at det er kategorisert under "forbrukerteknologi" også dette da :-)

Vurdering: 
CAPTCHA
Dette er et spørsmål for å teste om du er en menneskelig besøkende og for å hindre automatiserte spammeldinger.
Go to top