Intimitet

Handlevogn

Din handlevogn er tom.

Når vi snakker om intimitet snakker vi også om det høyeste potensiale et parforhold kan utvikles til. Vi snakker ikke om å være vant til hverandre eller bare det å tolerere hverandre - vi snakker om det å helt og fullt akseptere den andre som den er.

I vårt arbeid med partneres iboende behov for å heles har vi lært mye av en dame som heter Harriet Goldhor Lerner. Hun har følgende definisjon på intimitet som falt oss for hjertet:

En intim relasjon betyr at vi kan være den vi er i et forhold, og tillate den andre å det samme.
Å være seg selv krever at vi kan snakke åpent om ting som er viktige for oss, at vi tar et klart standpunkt i viktige følelsesmessige temaer og at vi er tydelige på hva som er akseptabelt for oss i et forhold.
Å tillate den andre å være seg selv betyr at vi kan forbli følelsesmessig forbundet med en annen som tenker, føler og tror forskjellig, uten behov for å endre, overbevise eller rette på.

- Harriet Goldhor Lerner, Ph.D.

Det vi forstår ut av dette er at intimitet handler om sårbarhet også - ikke bare nærhet. En virkelig intim relasjon handler omå være følelsesmessig naken i møte med den andre.

Intimitet er noe som trengs å møtes i seg selv for å kunne være sårbar, og for å ha en nær relasjon som vi ser av Harriet Goldhor Learner sin definisjon.

Vurdering: 
CAPTCHA
Dette er et spørsmål for å teste om du er en menneskelig besøkende og for å hindre automatiserte spammeldinger.

Kommentarer

[...] dette om utfordringen det er å ha andre venner enn din partner som samtidig utgjør en mer intim relasjon enn den til din [...]

Vi har lagt ut en kort omtale av boken på våre boksider. Du finner mer informasjon her: http://parterapeutene.no/bok/intimitetens-dans

 

[...] det det er, og har også begge et ansvar for å endre det til noe som er åpnere, tydeligere og mer intimt. Med intimitet kommer også følelser og kjærlighet tilbake om det en gang har vært [...]

Sider

Skriv ny kommentar

Go to top